امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
لینک دوستان
بلوک کد اختصاصی

هنر و معماری كاشان

هنر و معماری كاشان دسته: معماری
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 129 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 27

هنر و معماری كاشان

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

هنر و معماری كاشان


تپه های باستانی سیلك

پس از فرونشستن آب دریاچه مركزی و خشك شدن تدریجی آن، ساكنان اطراف آن مجبور شدند نواحی حاصلخیزی مانند اطراف فین كه همان منطقه «سیلك» باشد را جهت زندگی كردن و سكونت اختیار كنند، ولی این قدمت تا پیش از شصت سال پیش همچنان ناشناخته بود تا اینكه بر اساس بررسی های علمی پروفسور گریشمن در سال 1311 ش (1933 م) قدمت آثار به جا مانده در این تپه ها به هزاره پنجم تا اول قبل از میلاد منسوب گردید. آثاری از این تپه ها در موزه های لوور فرانسه، ملی ایران و باغ فین موجود می باشد.
این تپه در مغرب مسیر كاشان- فین و در مجاورت جاده قرار دارد. سیلك در حال حاضر مشتمل بر یك تپه شمالی و یك تپه جنوبی است كه به فاصله 500 متر از یكدیگر قرار دارند. و در جلو این تپه ها گورستانهائی از انسانهای ماقبل تاریخ وجود دارد.

باغ فین

بنای اولیه باغ فین به قبل از اسلام و با تمدن سیلك پیوند خورده است كه تمدن سیلك نیز پیوندی ناگسستنی با چشمه جوشقانی دارد كه در بالای باغ جاری است، و به چشمه سلیمانیه معروف است و از دیرباز همچنان در آبادی منطقه فین موثر بوده است.
از زمانهائی بس دور در پائین این چشمه باغی وجود داشته است كه كمی پائینتر از باغ فعلی بوده و بر اثر زلزله ای كه در سال 982 ه.ق روی داد باغ به كلی ویران شد كه به دستور شاه عباس صفوی بعد از سال 1000 ه.ق باغی در مكان فعلی كه در حقیقت قسمتی از باغ قدیمی بود ساخته شد.از سال 1135 قمری بعد از حمله افاغنه آبادانی باغ به ركود گرائید ولی با دستور كریم خان زند به خصوص با ساختن عمارت كه به نام «خلوت كریم خانی» در ضلع جنوبی باغ واقع است باغ فین روی به آبادانی گذاشت ولی با زلزله معروف سال 1192 قمری باغ فین نیز آسیب كلی دید،كه پس از آن یعنی از سال 1200 قمری و با روی كار آمدن سلسله قاجار به خصوص با دستور فتحعلی شاه به مرمت و عمارت، باغ جانی دوباره گرفت كه ساختمان شتر گلوی فتحعلی شاهی در ضلع جنوب غربی باغ و حمام سلطنتی بزرگ كه در مجاورت حمام اولیه ساخته شد از آثار آن می باشد. ولی با تبعید صدر اعظم مقتدر ایران یعنی امیركبیر و سپس شهادت آن رادمرد در این باغ، این آبادانی روی به ویرانی نهاد.
با آغاز مشروطیت به جهت وضع دفاعی بنای باغ، این مكان پناهگاه اشرار و یاغیان گشت و در مدت 14 سال یاغیان مصالح و اشیاء گرانبهای آن را به یغما برده و به تخریب باغ پرداختند. پس از ختم غائله اشرار، به مرمت باغ پرداخته شد. از وقایع مهم تاریخ در این باغ می توان به جشن تاج گذاری رسمی شاه اسماعیل صفوی و نیز قتل میرزا تقی خان امیر كبیر در این باغ اشاره كرد.

سردرب، دیوار و برج ها

مجموعه باغ فین حدود 25000 متر مربع مساحت دارد كه در بدو ورود به این مجموعه ، با ساختمان رفیع سردرب ورودی باغ برخورد می كنیم. این قسمت از باغ در دوره صفویه بنا گذاشته شده است این بنا دارای دو طبقه كه طبقه تحتانی شامل هشتی و دالان ورودی به باغ با اتاقهای جانبی و طبقه فوقانی شامل سالن وسیع و زیبائی است كه دارای چشم انداز خوبی بر اطراف و از جمله بر باغ دارد و دارای درهای مشبك و زیبائی است.
در اطراف باغ از جمله در طرفین سردر، دیواری به ارتفاع پنج و شش متر و هفت برج دیده می شود.

 شترگلوی عباسی

پس از ورود به باغ و گذشتن از خیابان مصفائی كه در وسط آن نهر آب زیبائی كه همیشه آب از فواره های فیروزه ای آن در فوران است و درختان سرو بسیار زیبائی در دو طرف آن سر بفلك كشیده است؛ اولین ساختمانی كه جلب توجه می كند شتر گلوی عباسی است كه به دستور شاه عباس بزرگ ساخته شده است. در جلوی این بنا حوض وسیعی دیده می شود و در پشت این بنا نیز حوضچه ای قرار دارد كه از كف آن آب فوران می كند، این بنا در دو طبقه و به گونه ای ساخته شده كه از هر طرف باغ می توان به آن وارد شد، در میان این ساختمان نیز حوضچه ای است كه آب چشمه با طرح جالبی (موسوم به شتر گلو) در آن فوران می كند. بر روی دیوارها و سقف این بنا آثار نقاشی دوره صفوی با تصاویری از شكارگاه و شاهزادگان می باشد، این ساختمان قبلا به صورت سه طبقه و طبقه بالای آن به صورت كلاه فرنگی بوده است.

 شتر گلوی فتحعلی شاهی

این بنا كه در جنوب باغ واقع است به دستور فتحعلی شاه ساخته شده و شامل شترگلو و صفه مجاور و دارای دو حیات خلوت در قسمت شرق و غرب آن است كه كف صفه كلا از سنگ مرمر مفروش بوده و سقف آن به طرز جالبی نقاشی شده است كه هنوز قسمتهائی از آن دیده می شود. كتیبه نستعلیق زیبای دور تا دور صفه مجاور حوض به خط محمد تقی حسینی كاشانی از خوشنویسان معروف اوایل دوره قاجار است.
اندرونی كریم خانی و اتاق شاه نشین
این بناها مجموعه مسكونی است كه در جنوب باغ و در مغرب شترگلوی فتحعلی شاهی قرار دارد و در سال 1176 قمری به دستور كریم خان زند و به همت آقا سلیم آرانی حاكم وقت كاشان، ساخته شده و شامل چندین اتاق تو در تو و حیاط و باغچه ای كوچك است كه گفته می شود امیركبیر به مدت 40 روز در این ساختمان زندگی كرده است. در مقابل اتاق شاه نشین حوضچه زیبائی ساخته شده است كه دارای منافذ متعدد و منظمی است كه آب چشمه سلیمانیه فین به طرز جالبی در آن فوران می كند.

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : هنر و معماری كاشان 27ص , هنر و معماری كاشان , دانلود هنر و معماری كاشان , دانلود تحقیق هنر و معماری كاشان , دانلود تحقیق در مورد هنر و معماری كاشان , تحقیق هنر و معماری كاشان , تحقیق در مورد هنر و معماری كاشان , تحقیق و بررسی هنر و معماری كاشان

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر